Miért létezik a Békevár Baptista Gyülekezet Kaposváron?


Kik a baptisták?

A baptista közösség, a keresztyénség nagy családjának egyik tagja. Gyülekezetünk a Magyarországi Baptista Egyházhoz, mint szövetséghez kapcsolódik. Az újkori baptizmus, a XVI. században indult reformáció harmadik ágaként számontartott anabaptizmus szellemi öröksége. Világszövetségünk jelenleg körülbelül 40 millió tagot számlál.

Mit jelent a baptista név?

Baptista nevünk keresztelési gyakorlatunkra utal. Nem csecsemő keresztséget, hanem a tudatos, megtéréshez kötődő bemerítkezést gyakoroljuk. A "baptista" szó, az újszövetség eredeti görög szövegében található baptisma főnévből származik, ami "bemerítést, bemerítkezést" jelent. Szeretnénk megerősíteni, hogy sem a babtista sem a batista írásmód nem helyes, bár nem sértődünk meg rajta. :) 

Mit jelent nekünk Jézus Krisztus?

Jézus Krisztus Betlehemben született több mint 2000 éve. Körülbelül 32 éves volt, amikor egy koncepciós per során elítélték és kivégezték, de a halálát követő harmadik napon feltámadt. Azt tanította, születésének, életének, halálának egyetlen célja van: megváltani az embereket a bűn rabságából. A bűn azt jelenti, hogy az ember elfordult Istentől és saját útján kezdett járni. Isten, Fiát adta a mi bűneinkért. Jézus Krisztus halála tette lehetővé az Isten és ember között megromlott kapcsolat helyreállítását.

Feltámadása a bizonyíték, hogy Isten elfogadta váltsághalálát, amelyet helyettünk vállalt magára. Ennek alapján ajánlja fel Isten a bűnbocsánatot és az örök életet minden embernek. Jézus Krisztus ma is él! Képes rá, hogy megváltoztassa bárki életét!

Jézus mondta: "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és megvagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." (Biblia, Máté evangélium 11:28)

Gyülekezeti életünk, rendszeres programjaink

Azért élünk, hogy minél szélesebb körben beszéljünk a Bibliáról és a jó hírről, hogy Isten szereti az embereket, és meg akarja menteni őket. Készek vagyunk arra, hogy mindenki megismerhesse mindennapjainkat. Minden programunk nyilvános, szeretettel látunk!

Tedd meg az első lépést, amiről a jobb felső sarokban látható videó is szól!

 

Istentisztelet

Bibliai tanítás, éneklés, utána igény szerint kötetlen beszélgetések

Vasárnap

10:00 - kb. 11:30

Bibliaoktatás gyermekeknek, tinédzsereknek

(3-12 év, korosztályonként, az igehirdetés ideje alatt iskolaidőben)

Vasárnap 10:00 - 11:30

Alapozó csoport

Ha valaki döntést hozott Jézus Krisztus követése mellett, és szeretné a bibliai alapokat jobban megismerni, később bemeritkezni, ebbe a csoportba várjuk. Folyamatosan be lehet kapcsolódni, a találkozók témája időközönként ismétlődik.

Vasárnap 9:00 - 10:00

Házicsoportok

Beszélgetés, bibliatanulmányozás, imádkozás, közösség kis csoportokban magánházaknál. Csoportok: Céltudatos élet, Isten megtapasztalása tanfolyam, Egyéni Evangélizáció stb.

Több időpontban, különböző helyszíneken Érdeklődj az info@bekevar.hu címen.

Ifjúsági program

Pinceklub (Beszélgetés a Bibliáról, hitről, ping-pong, csocsó, darts, játékok)

Szombat

18:00 órától

Istentisztelet Nagyatádon 

Bővebb információ: Horváth András gyülekezevezetőnél 20/886-2191

Vasárnap 10:00

A programok egy része a Békevár Alapítvány szervezésében, a gyülekezet épületében valósul meg.

Kaposvári Békevár Baptista Gyülekezet 2017 - Kaposvár Béke utca 30.  - kapcsolat@bekevar.hu - Adatvédelmi tájékoztató