RSS
Hírek

Hit, család, küldetés

2015-03-30

Hit, család, küldetés – a keresztény házasságban élő ember életterületeinek e három vetületéről és ezek összehangolásáról tartottak ökumenikus konferenciát február 13-án Kecskeméten.

"A második interjút Borbás Barna, a Heti Válasz újságírója készítette Jóföldi Endre cégvezetővel, aki egyúttal a kaposvári Békevár baptista gyülekezet vezetője is, és feleségével, a pedagógus Jóföldi Tímeával. Ők felhívták a figyelmet korunk egyik leginkább égető problémájára. Másokhoz hasonlóan ők is tapasztalják, hogy a fiatalok valódi közösségre vágynak, hiszen az online világ nem nyújtja ugyanazt az élményt, mint az emberi találkozások. A Jóföldi házaspár számára fontos, hogy gyermekeik olyan közösségekbe, társaságba járjanak, ahol valódi kapcsolatokra és esetleg társra is találhatnak. Arról is beszéltek, hogy egy házasságban természetes az, ha vannak gondok és konfliktusok is, ám ezeket meg lehet oldani." A teljes cikk itt olvasható


Olvass még:

A gyülekezetekbe képmutatók járnak

2018-06-16

Sokszor hangzanak el hasonló mondatok. De tényleg így van?

Simonfán kirándultunk

2018-06-13

Június elején egy 15,5 kilométeres túrán vehettünk részt. Erről írt rövid élménybeszámolót az egyik résztvevő, Földesi Flóra.

Honnan tudhatom hogy létezik Isten?

2018-04-30

Bódi Mátyás rövid videókban foglalja az össze a legfontosabb istenérveket. Érdemes megnézni őket!

Ismerd meg a kezdeteket

2017-12-24

Mostanában a Mózes I könyvét olvassuk és ismerjük meg az istentiszteleteinken. Ezzel kapcsolatos a következő videó.

2017-es napközis tábor

2017-05-18

Idén is megrendezzük nyári napközis táborunkat a Békevárban.

Mit jelent a bemerítés?

2016-08-03

A bemerítést az Úr Jézus parancsa és a Biblia tanítása szerint gyakoroljuk, amikor olyan embereket merítünk vízbe (keresztelünk meg), akik Isten örömhírét, az evangéliumot megismerve hitre jutottak, saját döntésük alapján pedig el kívánják kötelezni magukat az Úr Jézus követésére és Isten családjához akarnak tartozni. A bemerítés azt szimbolizálja, hogy az ember, aki eddig bűneiben és bűneinek élt, eltemeti, halálba adja régi életét, és átadja élete irányítását Krisztusnak, hogy ő kezdjen vele egy új, Istennek tetsző és a bűn szolgaságától szabad életet (Róm 6:4-5). Nyilvános megvallása annak, hogy Jézus Krisztust választjuk életünk Urának és szeretjük őt annyira, hogy engedelmeskedünk neki ebben is.

Kaposvári Békevár Baptista Gyülekezet 2017 - Kaposvár Béke utca 30.  - kapcsolat@bekevar.hu - Adatvédelmi tájékoztató