RSS
Hírek

A tékozló Isten és a két elveszett fia

2015-04-03

A fenti címmel és témában került Kárpátalján megrendezésre március 27-29-én egy kifejezetten férfiaknak szóló hétvége, ahol gyülekezetünk vezetője, Jóföldi Endre szolgált. Az útra ismét elkísérte Pataki Dávid, aki több mint 25 évvel ezelőtt közösségünkben tért meg és jelenleg a budaörsi baptista gyülekezet tagja.

Megindító volt látni, hogy a folyamatosan érkező katonai behívók, az állandó nélkülözés és folyamatos kilátástalanság ellenére, különböző korú férfiak keresik Istent, ahogy próbálják az életüket helyes mederbe terelni, a múltban elrontott dolgokat helyrehozni és a családjuk számára magukat még inkább elkötelezni.

Az Isten feltétel nélküli szeretete, amely a tékozló fiú példázatában világosan megjelenik, illetve a példabeszédek könyvében érzékletesen leírt történetek a vágyakról és kísértésekről, szexuális bűnökről mind olyan témák voltak, melyek megérintették a kemény és elkeseredett férfi szíveket.
Mindezt nagyon jól mutatták azok a közös beszélgetések, imádkozások, dicsőítések, melyek során napról-napra közelebb kerültünk egymáshoz és ami a legfontosabb, Istenhez.

Jövőre újra találkozunk!

Pataki Dávid

A hétvégéről a Második Esély misszió oldalán is olvashatsz


Olvass még:

A gyülekezetekbe képmutatók járnak

2018-06-16

Sokszor hangzanak el hasonló mondatok. De tényleg így van?

Simonfán kirándultunk

2018-06-13

Június elején egy 15,5 kilométeres túrán vehettünk részt. Erről írt rövid élménybeszámolót az egyik résztvevő, Földesi Flóra.

Honnan tudhatom hogy létezik Isten?

2018-04-30

Bódi Mátyás rövid videókban foglalja az össze a legfontosabb istenérveket. Érdemes megnézni őket!

Ismerd meg a kezdeteket

2017-12-24

Mostanában a Mózes I könyvét olvassuk és ismerjük meg az istentiszteleteinken. Ezzel kapcsolatos a következő videó.

2017-es napközis tábor

2017-05-18

Idén is megrendezzük nyári napközis táborunkat a Békevárban.

Mit jelent a bemerítés?

2016-08-03

A bemerítést az Úr Jézus parancsa és a Biblia tanítása szerint gyakoroljuk, amikor olyan embereket merítünk vízbe (keresztelünk meg), akik Isten örömhírét, az evangéliumot megismerve hitre jutottak, saját döntésük alapján pedig el kívánják kötelezni magukat az Úr Jézus követésére és Isten családjához akarnak tartozni. A bemerítés azt szimbolizálja, hogy az ember, aki eddig bűneiben és bűneinek élt, eltemeti, halálba adja régi életét, és átadja élete irányítását Krisztusnak, hogy ő kezdjen vele egy új, Istennek tetsző és a bűn szolgaságától szabad életet (Róm 6:4-5). Nyilvános megvallása annak, hogy Jézus Krisztust választjuk életünk Urának és szeretjük őt annyira, hogy engedelmeskedünk neki ebben is.

Kaposvári Békevár Baptista Gyülekezet 2017 - Kaposvár Béke utca 30.  - kapcsolat@bekevar.hu - Adatvédelmi tájékoztató