RSS
Hírek

Sanyi

2010-02-19

Szombat délután hívott fel. Kicsit furcsán beszélt. Megkérdezte mikor lesz ifjúsági. Ötkor ott is volt.

Meglepődtem, mert már nem igazán fiatal - 38 éves és talán még többnek is néz ki -, de ő, mint mondta, fiatalok között szeret lenni. Szereti Jézust is. Azt is hamar észrevettem, hogy értelmileg nem teljesen ép. Nagyon egyszerűen gondolkodik. Sok mindenben egy néhány éves gyermek szintjén.

Ifjúsági után sportolni indultunk a fiatalokkal a közeli tornaterembe, ahogy kéthetente mindig. A többiek már átmentek. Megvártam Sanyit, mert még "be akart kapni néhány falatot". Ahogy elindultunk meglátta a sok panelházat, és jöttek a kérdései: "Ezekben is laknak?" "Persze" - válaszoltam. "De ők nem hívők." "Nem" "Miért nem mondjátok el nekik, hogy jöjjenek Jézushoz?" Aztán egy kis szünet után még hozzátette: "Jobb vele."

Jóföldi Endre


Olvass még:

A gyülekezetekbe képmutatók járnak

2018-06-16

Sokszor hangzanak el hasonló mondatok. De tényleg így van?

Simonfán kirándultunk

2018-06-13

Június elején egy 15,5 kilométeres túrán vehettünk részt. Erről írt rövid élménybeszámolót az egyik résztvevő, Földesi Flóra.

Honnan tudhatom hogy létezik Isten?

2018-04-30

Bódi Mátyás rövid videókban foglalja az össze a legfontosabb istenérveket. Érdemes megnézni őket!

Ismerd meg a kezdeteket

2017-12-24

Mostanában a Mózes I könyvét olvassuk és ismerjük meg az istentiszteleteinken. Ezzel kapcsolatos a következő videó.

2017-es napközis tábor

2017-05-18

Idén is megrendezzük nyári napközis táborunkat a Békevárban.

Mit jelent a bemerítés?

2016-08-03

A bemerítést az Úr Jézus parancsa és a Biblia tanítása szerint gyakoroljuk, amikor olyan embereket merítünk vízbe (keresztelünk meg), akik Isten örömhírét, az evangéliumot megismerve hitre jutottak, saját döntésük alapján pedig el kívánják kötelezni magukat az Úr Jézus követésére és Isten családjához akarnak tartozni. A bemerítés azt szimbolizálja, hogy az ember, aki eddig bűneiben és bűneinek élt, eltemeti, halálba adja régi életét, és átadja élete irányítását Krisztusnak, hogy ő kezdjen vele egy új, Istennek tetsző és a bűn szolgaságától szabad életet (Róm 6:4-5). Nyilvános megvallása annak, hogy Jézus Krisztust választjuk életünk Urának és szeretjük őt annyira, hogy engedelmeskedünk neki ebben is.

Kaposvári Békevár Baptista Gyülekezet 2017 - Kaposvár Béke utca 30.  - kapcsolat@bekevar.hu - Adatvédelmi tájékoztató