RSS
Hírek

A gyülekezetekbe képmutatók járnak

2018-06-16

Sokszor hangzanak el hasonló mondatok. De tényleg így van?

"Soha nem értettem miért tenne valaki képmutatóvá az, hogy gyülekezetbe jár, ugyanis senki nem azért jár gyülekezetbe, mert tökéletes lenne. Ha minden annyira jól megy, nem is szükséges járnod. Mehetsz kocogni a többi tökéletes emberrel vasárnap délelőttönként.

Minden egyes alkalommal, amikor gyülekezetbe mész, újra megvallod magadnak, a családodnak, az embereknek, akik mellett elmész oda tartva, az embereknek, akikkel ott találkozol, hogy neked nem mennek annyira jól a dolgaid. És szükséged van a támogatásukra. Szükséged van az iránymutatásukra. Szükséged van a segítségükre." írta Rich Mullins.

A Békevárba olyan emberek tartoznak, akik szeretnének így gondolni magukra. Pontosan azért jövünk, mert tudjuk, hogy segítségre, és Isten kegyelmére van szükségünk. Itt a helyed köztünk, ha te sem vagy tökéletes! Szeretettel várunk!


Olvass még:

Simonfán kirándultunk

2018-06-13

Június elején egy 15,5 kilométeres túrán vehettünk részt. Erről írt rövid élménybeszámolót az egyik résztvevő, Földesi Flóra.

Honnan tudhatom hogy létezik Isten?

2018-04-30

Bódi Mátyás rövid videókban foglalja az össze a legfontosabb istenérveket. Érdemes megnézni őket!

Ismerd meg a kezdeteket

2017-12-24

Mostanában a Mózes I könyvét olvassuk és ismerjük meg az istentiszteleteinken. Ezzel kapcsolatos a következő videó.

2017-es napközis tábor

2017-05-18

Idén is megrendezzük nyári napközis táborunkat a Békevárban.

Mit jelent a bemerítés?

2016-08-03

A bemerítést az Úr Jézus parancsa és a Biblia tanítása szerint gyakoroljuk, amikor olyan embereket merítünk vízbe (keresztelünk meg), akik Isten örömhírét, az evangéliumot megismerve hitre jutottak, saját döntésük alapján pedig el kívánják kötelezni magukat az Úr Jézus követésére és Isten családjához akarnak tartozni. A bemerítés azt szimbolizálja, hogy az ember, aki eddig bűneiben és bűneinek élt, eltemeti, halálba adja régi életét, és átadja élete irányítását Krisztusnak, hogy ő kezdjen vele egy új, Istennek tetsző és a bűn szolgaságától szabad életet (Róm 6:4-5). Nyilvános megvallása annak, hogy Jézus Krisztust választjuk életünk Urának és szeretjük őt annyira, hogy engedelmeskedünk neki ebben is.

Görög tábor 2016

2016-04-27

2016 nyarán is megrendezésre kerül napközis gyerektáborunk Kaposváron, a Béke-Füredi lakótelepen, a Békevár Alapítvány szervezésében. Többen szívesen visszajárnak már évek óta. A biztonság mellett természetesen arról is gondoskodunk, hogy gyermeke jól érezze magát.

Kaposvári Békevár Baptista Gyülekezet 2017 - Kaposvár Béke utca 30.  - kapcsolat@bekevar.hu - Adatvédelmi tájékoztató