RSS
Hírek

Ne vesztegesd el a szenvedést

2010-03-03

Péntek reggel üzleti tárgyalásra indultam Budapestre. Egy barátom jött még velem. Somogyaszaló után egy szembe jövő előzött, de még éppen visszaért a saját sávjába. Éppen megjegyeztem, hogy minek előzget ez ilyenkor, amikor hirtelen, láthatóan csúszva újra megjelent a mi sávunkban. Elkerülhetetlen volt az ütközés. Mi és ő is kb. 90-el mentünk.

A következő pillanatban már a kocsi a jobb oldalára fordulva állt az árokban, az oldalsó üveg kitörött, ahogy a fejem hozzá ütődött. Őszintén örültem, amikor a barátom kiabálni kezdett. Ő is élt. Kimásztam a kocsiból és segítségért kiabáltam. Ültünk az árok szélén a mentőt várva, és egy dolog dobolt a fülemben: „Még ha a halál árnyékának völgyében járok  is, nem félek a gonosztól. MERT TE (Istenem) VELEM VAGY.”

A sűrgősségi osztályon részletes vizsgálatok után megállapították, hogy a fejemben nincs semmi, mármint probléma. Lehetőségem lett arra is, hogy a másik sofőrrel beszélhessek: „Tudja a barátaimmal tegnap arról beszélgettünk este, hogy mi van akkor, amikor nehéz helyzetbe kerül az életünk. Ezt olvastuk: „Még ha a halál árnyékának völgyében járok  is, nem félek a gonosztól. Mert Istenem, te velem vagy.” Ha már így mindketten életben maradtunk, ez azt jelenti, hogy Istennek még terve van az életünkkel.”

Még összevarrták a bal fülemet, ami kb 3 cm hosszan szétnyílt. Azt mondták szépség versenyen már ne induljak.

Délután a gyerekeim, amikor hazaérkeztek Luca lányom sírva mondta: „Pedig Apa mi imádkoztunk…” „Lucuskám, de hát Isten meghallgatta az imádságot. Itt vagyunk.” Később jöttünk rá, kb 8 óra körül történt a baleset, amikor a bodrogi iskolában egy harmadikos gyerek éppen értünk imádkozott.

Ne vesztegesd el a szenvedést!  Nem nekem vannak csak nehézségeim, még azt sem gondolom, hogy az enyém a legnehezebb. Lehet munkát keresel, már régóta, vagy babát szeretnétek, vagy gyászolsz, és szenvedsz, valamilyen betegséged van. Mi értelme van? Két célja is van a nehézségeknek:

  1. Isten formálni akar téged
  2. 2Kor. 1,3-5: „Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket.”

Amikor egy család kirándulni megy, lehet baj is történik. Pedig a szülők ott vannak. A család tagjai segítenek egymáson. Együtt örülnek és együtt sírnak. És ott van Apa, aki meg tud vigasztalni, aki tudja mit kell csinálni, aki ura a helyzetnek. És tovább mennek. Ha pedig nagy baj van, akkor sincs túl nagy baj. Ha annyira kibicsaklott a lábam, hogy már újra nem tudok ráállni, akkor pedig tudod mit tesz? Az ölébe vesz, és hazavisz. Nem azért, mert nem szeret, hanem mert annyira szeret…

El fog jönni majd ez a nap is mindannyiunknak. De addig is, át fog segíteni minden nehézségen keresztül. Erőt fog adni. Csak menj tovább.

Jóföldi Endre


Olvass még:

A gyülekezetekbe képmutatók járnak

2018-06-16

Sokszor hangzanak el hasonló mondatok. De tényleg így van?

Simonfán kirándultunk

2018-06-13

Június elején egy 15,5 kilométeres túrán vehettünk részt. Erről írt rövid élménybeszámolót az egyik résztvevő, Földesi Flóra.

Honnan tudhatom hogy létezik Isten?

2018-04-30

Bódi Mátyás rövid videókban foglalja az össze a legfontosabb istenérveket. Érdemes megnézni őket!

Ismerd meg a kezdeteket

2017-12-24

Mostanában a Mózes I könyvét olvassuk és ismerjük meg az istentiszteleteinken. Ezzel kapcsolatos a következő videó.

2017-es napközis tábor

2017-05-18

Idén is megrendezzük nyári napközis táborunkat a Békevárban.

Mit jelent a bemerítés?

2016-08-03

A bemerítést az Úr Jézus parancsa és a Biblia tanítása szerint gyakoroljuk, amikor olyan embereket merítünk vízbe (keresztelünk meg), akik Isten örömhírét, az evangéliumot megismerve hitre jutottak, saját döntésük alapján pedig el kívánják kötelezni magukat az Úr Jézus követésére és Isten családjához akarnak tartozni. A bemerítés azt szimbolizálja, hogy az ember, aki eddig bűneiben és bűneinek élt, eltemeti, halálba adja régi életét, és átadja élete irányítását Krisztusnak, hogy ő kezdjen vele egy új, Istennek tetsző és a bűn szolgaságától szabad életet (Róm 6:4-5). Nyilvános megvallása annak, hogy Jézus Krisztust választjuk életünk Urának és szeretjük őt annyira, hogy engedelmeskedünk neki ebben is.

Kaposvári Békevár Baptista Gyülekezet 2017 - Kaposvár Béke utca 30.  - kapcsolat@bekevar.hu - Adatvédelmi tájékoztató