RSS
Hírek

Devecseren jártunk: Oda kell menni!

2010-10-20

Személyesen vitte el a gyülekezet által összegyűjtött 150 ezer forintnyi pénzadományból vásárolt felszerelést, élelmiszert egy házaspár a gyülekezetünkből Devecserre.

Bócsáné Anikóra nagy hatással volt, amit ott látott: "Nem elég csak elküldeni a pénzt. Oda kell menni, és személyesen meg is kell hallgatni ezeket az embereket. Sokan mindenüket elveszítették."

Nem szeretnénk ha ezzel lezárulna az általunk nyújtott segítség. Egy kőműves tagunk már fel is ajánlotta, hogy egy hetet eltöltene az újjáépítésben. Ennek költségeihez feltétlenül hozzájárulna a gyülekezetünk. A Bodrogi Baptista Gyülekezet pedig két lakást ajánlott fel átmeneti időre a bajba jutott családoknak.

Ha szívesen bekapcsolódna a segítésbe kérem a kapcsolat@bekevar.hu email címen jelezze.

 


Olvass még:

A gyülekezetekbe képmutatók járnak

2018-06-16

Sokszor hangzanak el hasonló mondatok. De tényleg így van?

Simonfán kirándultunk

2018-06-13

Június elején egy 15,5 kilométeres túrán vehettünk részt. Erről írt rövid élménybeszámolót az egyik résztvevő, Földesi Flóra.

Honnan tudhatom hogy létezik Isten?

2018-04-30

Bódi Mátyás rövid videókban foglalja az össze a legfontosabb istenérveket. Érdemes megnézni őket!

Ismerd meg a kezdeteket

2017-12-24

Mostanában a Mózes I könyvét olvassuk és ismerjük meg az istentiszteleteinken. Ezzel kapcsolatos a következő videó.

2017-es napközis tábor

2017-05-18

Idén is megrendezzük nyári napközis táborunkat a Békevárban.

Mit jelent a bemerítés?

2016-08-03

A bemerítést az Úr Jézus parancsa és a Biblia tanítása szerint gyakoroljuk, amikor olyan embereket merítünk vízbe (keresztelünk meg), akik Isten örömhírét, az evangéliumot megismerve hitre jutottak, saját döntésük alapján pedig el kívánják kötelezni magukat az Úr Jézus követésére és Isten családjához akarnak tartozni. A bemerítés azt szimbolizálja, hogy az ember, aki eddig bűneiben és bűneinek élt, eltemeti, halálba adja régi életét, és átadja élete irányítását Krisztusnak, hogy ő kezdjen vele egy új, Istennek tetsző és a bűn szolgaságától szabad életet (Róm 6:4-5). Nyilvános megvallása annak, hogy Jézus Krisztust választjuk életünk Urának és szeretjük őt annyira, hogy engedelmeskedünk neki ebben is.

Kaposvári Békevár Baptista Gyülekezet 2017 - Kaposvár Béke utca 30.  - kapcsolat@bekevar.hu - Adatvédelmi tájékoztató