RSS
Hírek

Karácsonyi üzenet: Isten szeret

2010-12-20

Általában népszerűek a szeretetről szóló dalok. Ugyanis mindannyian vágyunk arra, hogy szeressenek minket és, hogy mi is szerethessünk másokat. A karácsony pedig pontosan erről szól. A szeretet ünnepe, így szoktuk mondani. Amit viszont sokszor elfelejtünk, hogy a Karácsony, Isten szeretetének az ünnepe.

Annyira szereti Isten a világot, hogy elküldi a Fiát a földre. Hogy aki hisz abban, hogy Jézus Krisztus érte születetett, érte élt, érte halt, és érte támadt fel, annak egy örök élete legyen. Annak az embernek meg vannak bocsátva a bűnei. A Karácsony első számú üzenete ez: Isten szereti az embereket. Isten szeret engem. Isten szeret téged is. Ezért született meg Jézus Krisztus. Isten szeret… Ez egy nagyon szép üzenet. Ugyanakkor van egy nagyon komoly probléma…

Valami baj van a keresztényekkel

 Méghozzá súlyos és nagy a baj. Miért mondom ezt? Az Internetes keresők mondják ezt. Nem tudom, hogy tudtuk-e, de amikor az Interneten keresünk, akkor ezek az oldalak feljegyzik, hogy mire kerestünk. Mindennek nyoma marad. És aztán több kereső, amikor keresünk meg is mutatja, hogy milyen hasonló témákat kerestek mások. Elkezdjük begépelni például, hogy a „keresztények miért ennyire?”… Akkor a kereső megmutatja, hogyan fejezik be legtöbben ezt a mondatot. Tudjátok hogy? Megdöbbentő. Ezek a leggyakoribb kifejezések: A keresztények miért ennyire ítélkezőek? Miért ennyire szeretetlenek? A keresztények miért ennyire gyűlőlködők, a keresztények miért ennyire intoleránsak, a keresztények miért ennyire erőszakosak, a keresztények miért ennyire hiszékenyek, a keresztények miért ennyire bosszantók, a keresztények miért ennyire arrogánsak. Nem túl hízelgő lista. Ugye erre szoktuk mondani: bort iszik és vizet prédikál. Megszégyenítő.

Hogy lehetnek egy szerető Istennek ilyen gyermekei

Hogy eshet ilyen messze az alma a fájától? Persze, könnyű lenne áthárítani másokra ezt a problémát, de el kell itt ismernem előttetek, magamban is találkozom vele. Hogy lehet, hogy Isten a mennyből lejön a földre, én meg tegnap délután azon gondolkoztam, kinek passzolhatnám át a cipősdoboz ajándék gyűjtést, mert rosszul érzem magam? Ismeritek talán a legtöbben ezt az akciót. Készíthetsz egy cipősdoboznyi ajándékot egy rászoruló gyermek számára, amit itt Kaposváron a családsegítő fog kiosztani. Nagyon jó dolog, mi is minden évben csinálunk hármat a gyermekeinkkel. Idén a Kossuth téren is fogadtuk az ajándékokat, mert a város a rendelkezésünkre bocsátott egy kis sátrat, ahol átvehetjük. Itt kellett lennem tegnap 12-14 óráig. Végül csak elindultam Luca lányommal együtt. És bevallom, amint átvettük az első ajándékot egy kedves kisbabás házaspártól, azt mondtam magamban, már megérte. 4 dobozt csináltak. Látni őket, örülni velük együtt, megérte. Tehát Isten annyira szeret, hogy lejön a földre. Emberré lesz. Egy védtelen kisbabává. Én pedig a Kossuth térre is nehezen vagyok hajlandó lemenni, mert hideg van és rosszul érzem magam… Hát ilyenek a keresztények? Sokszor ilyenek. És ez a tény, még egyet elmond nekem az Isten és ember kapcsolatáról.

Isten nem csak szeret, de nekem megváltóra van szükségem

 Dobner Illés egy keresztény énekes írt egy éneket, amit Budapestről hazafelé, miután megvettem a CD-t. Újra és újra meghallgattam vagy 5-ször. Annyira eltalált a szövege. Így szól:

Menekültem magamtól, mert amivé váltam,
Nem volt túl hízelgő – bevallom – jobbat vártam
A tükörből nem sok remény nézett rám vissza,
A szívem ólomból és a kezem sem tiszta.
Nézz meg jól! Rajtam csak a kegyelem segít!
Van-e, aki megbocsát nekem? Van-e, aki nem enged elvesznem?
Van-e, aki akkor is szeret, ha minden titkom felfedem?
Van-e, aki megbocsát nekem? Van-e, aki szenvedne helyettem?
Van-e, aki akkor is szeret, ha minden titkom felfedem?

Igen, nekem Megváltóra van szükségem. Rajtam, csak a kegyelem segít. Igen, van egy Megváltó, aki akkor is szeret, ha minden titkom felfedem. Akkor is szeret, ha megismer… Sok esetben, emberi kapcsolatokban, miután felszáll az a bizonyos rózsaszín köd minden megváltozik. Már egymás hibáit is látjuk, és megváltoznak az érzelmek. Hirtelen meg kell tapasztaljuk, hogy ha megismernek igazán bennünket, akkor már nem is szeretnek annyira. Van e, aki akkor is szeret, ha belelát a szívemnek a mélységeibe? Igen van, ő az én Megváltóm is. Jézus Krisztus.

És tudjátok az, hogy elfogadott olyannak, amilyen vagyok, arra indít, hogy megváltozzak. Hogy ne maradjak ugyanolyan. És legyőzzem az önzőségemet. Hogy lemenjek a Kossuth térre a cipősdoboz sátorba akkor is, ha kényelmetlenséggel jár. Erőt ad győzni a bűneim felett. Hogy például tudjam jobban szeretni a feleségemet, a gyerekeimet. Hogy tudjak bocsánatot kérni tőlük. Azért, mert Isten akkor is szeret... Ez a kegyelem.

Két üzenete van ezen a karácsonyon Istennek a számodra: Isten szeret. A másik pedig, hogy megváltóra van szükséged.

Jóföldi Endre


Olvass még:

A gyülekezetekbe képmutatók járnak

2018-06-16

Sokszor hangzanak el hasonló mondatok. De tényleg így van?

Simonfán kirándultunk

2018-06-13

Június elején egy 15,5 kilométeres túrán vehettünk részt. Erről írt rövid élménybeszámolót az egyik résztvevő, Földesi Flóra.

Honnan tudhatom hogy létezik Isten?

2018-04-30

Bódi Mátyás rövid videókban foglalja az össze a legfontosabb istenérveket. Érdemes megnézni őket!

Ismerd meg a kezdeteket

2017-12-24

Mostanában a Mózes I könyvét olvassuk és ismerjük meg az istentiszteleteinken. Ezzel kapcsolatos a következő videó.

2017-es napközis tábor

2017-05-18

Idén is megrendezzük nyári napközis táborunkat a Békevárban.

Mit jelent a bemerítés?

2016-08-03

A bemerítést az Úr Jézus parancsa és a Biblia tanítása szerint gyakoroljuk, amikor olyan embereket merítünk vízbe (keresztelünk meg), akik Isten örömhírét, az evangéliumot megismerve hitre jutottak, saját döntésük alapján pedig el kívánják kötelezni magukat az Úr Jézus követésére és Isten családjához akarnak tartozni. A bemerítés azt szimbolizálja, hogy az ember, aki eddig bűneiben és bűneinek élt, eltemeti, halálba adja régi életét, és átadja élete irányítását Krisztusnak, hogy ő kezdjen vele egy új, Istennek tetsző és a bűn szolgaságától szabad életet (Róm 6:4-5). Nyilvános megvallása annak, hogy Jézus Krisztust választjuk életünk Urának és szeretjük őt annyira, hogy engedelmeskedünk neki ebben is.

Kaposvári Békevár Baptista Gyülekezet 2017 - Kaposvár Béke utca 30.  - kapcsolat@bekevar.hu - Adatvédelmi tájékoztató