RSS
Hírek

Jó helyre kerültek a kaposvári cipősdobozok

2010-12-29

2010 december 23-án délelőtt került sor a kaposvári Családsegítő ez évi karácsonyi ünnepségére a Gépészeti Szakközépiskola aulájában. Egy emlékezetes zenés, bábos műsor után, eljutottak a Kaposváron elkészített cipősdobozok a helyi rászoruló családokhoz. Sok gyermeknek szerezhettünk örömet, de megtapasztaltuk, öröm volt adni is!

320 darab Kaposváron készült cipősdoboz került más kaposvári családokhoz a SzocioNet Dél-Dunántúli Regionális Módszertani Humán Szolgáltató Központ munkatársainak közreműködésével.

Fodor Lilla, az akciót összehangoló Békevár Alapítvány munkatársa így fogalmazott: "Amikor kiderült, hogy mi is bekapcsolódunk rögtön az jutott eszembe, évekkel ezelőtt én is átélhettem a cipősdoboz örömét, amikor kisgyermekként kaphattam ilyen ajándékot. Tudom, hogy mit jelent ez egy gyermek számára, ez jelentette a motivácíót a gyűjtéssel járó nehézségekben."

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki cipődobozt készített! Külön köszönet azoknak a gyülekezet (Békevár és Reménység Kapuja baptista gyülekezetek, Keresztény Közösség) önkénteseinek, akik a hidegben is vállalták a Kossuth téri átvevő pontban való segítést.

Reméljük, hogy az akció során minden résztvevő megtapasztalhatott valamit a minket is megajándékozó Isten szeretetéből! Ő Jézus Krisztust adta, hogy aki hisz benne ne vesszen el, hanem örök élete legyen.


Olvass még:

A gyülekezetekbe képmutatók járnak

2018-06-16

Sokszor hangzanak el hasonló mondatok. De tényleg így van?

Simonfán kirándultunk

2018-06-13

Június elején egy 15,5 kilométeres túrán vehettünk részt. Erről írt rövid élménybeszámolót az egyik résztvevő, Földesi Flóra.

Honnan tudhatom hogy létezik Isten?

2018-04-30

Bódi Mátyás rövid videókban foglalja az össze a legfontosabb istenérveket. Érdemes megnézni őket!

Ismerd meg a kezdeteket

2017-12-24

Mostanában a Mózes I könyvét olvassuk és ismerjük meg az istentiszteleteinken. Ezzel kapcsolatos a következő videó.

2017-es napközis tábor

2017-05-18

Idén is megrendezzük nyári napközis táborunkat a Békevárban.

Mit jelent a bemerítés?

2016-08-03

A bemerítést az Úr Jézus parancsa és a Biblia tanítása szerint gyakoroljuk, amikor olyan embereket merítünk vízbe (keresztelünk meg), akik Isten örömhírét, az evangéliumot megismerve hitre jutottak, saját döntésük alapján pedig el kívánják kötelezni magukat az Úr Jézus követésére és Isten családjához akarnak tartozni. A bemerítés azt szimbolizálja, hogy az ember, aki eddig bűneiben és bűneinek élt, eltemeti, halálba adja régi életét, és átadja élete irányítását Krisztusnak, hogy ő kezdjen vele egy új, Istennek tetsző és a bűn szolgaságától szabad életet (Róm 6:4-5). Nyilvános megvallása annak, hogy Jézus Krisztust választjuk életünk Urának és szeretjük őt annyira, hogy engedelmeskedünk neki ebben is.

Kaposvári Békevár Baptista Gyülekezet 2017 - Kaposvár Béke utca 30.  - kapcsolat@bekevar.hu - Adatvédelmi tájékoztató