RSS
Hírek

10 éves a Békevár Alapítvány

2011-01-27

Az emberekben megvan a vágy, hogy segítsenek. Ha tudnak erről a lehetőségről, csatlakoznak hozzánk, és így együtt tudjuk támogatni a rászorultakat. Mindenki számára jó érzés, hogy ha úgy tud segíteni, hogy ismeri is azokat, akiknek erre szükségük van – mondta Jóföldi Endre a kuratórium elnöke.

Amikor 2001-ben megalakult az alapítvány, főként különböző programokat szerveztünk, mint amilyenek a nyári hetek, kölyök napközi, nyugdíjas karácsony. 2007-től kezdtünk tudatosan egyrészt szociális irányba tevékenykedni, másrészt a programokat koordinálva és beillesztve az éves tervbe, hetenkénti elfoglaltságot nyújtani a lakótelepen élőknek – mondta Fodorné Bauer Andrea, az alapítvány szakmai vezetője.

Tovább a cikk folytatására a Kapos Extrán.


Olvass még:

A gyülekezetekbe képmutatók járnak

2018-06-16

Sokszor hangzanak el hasonló mondatok. De tényleg így van?

Simonfán kirándultunk

2018-06-13

Június elején egy 15,5 kilométeres túrán vehettünk részt. Erről írt rövid élménybeszámolót az egyik résztvevő, Földesi Flóra.

Honnan tudhatom hogy létezik Isten?

2018-04-30

Bódi Mátyás rövid videókban foglalja az össze a legfontosabb istenérveket. Érdemes megnézni őket!

Ismerd meg a kezdeteket

2017-12-24

Mostanában a Mózes I könyvét olvassuk és ismerjük meg az istentiszteleteinken. Ezzel kapcsolatos a következő videó.

2017-es napközis tábor

2017-05-18

Idén is megrendezzük nyári napközis táborunkat a Békevárban.

Mit jelent a bemerítés?

2016-08-03

A bemerítést az Úr Jézus parancsa és a Biblia tanítása szerint gyakoroljuk, amikor olyan embereket merítünk vízbe (keresztelünk meg), akik Isten örömhírét, az evangéliumot megismerve hitre jutottak, saját döntésük alapján pedig el kívánják kötelezni magukat az Úr Jézus követésére és Isten családjához akarnak tartozni. A bemerítés azt szimbolizálja, hogy az ember, aki eddig bűneiben és bűneinek élt, eltemeti, halálba adja régi életét, és átadja élete irányítását Krisztusnak, hogy ő kezdjen vele egy új, Istennek tetsző és a bűn szolgaságától szabad életet (Róm 6:4-5). Nyilvános megvallása annak, hogy Jézus Krisztust választjuk életünk Urának és szeretjük őt annyira, hogy engedelmeskedünk neki ebben is.

Kaposvári Békevár Baptista Gyülekezet 2017 - Kaposvár Béke utca 30.  - kapcsolat@bekevar.hu - Adatvédelmi tájékoztató