RSS
Hírek

Miért fontos a gyülekezet?

2011-09-25

Annyiféle szervezet van a világon, amelyik pozitív és nemes célokat tűzött a zászlajára. Sokféle módon segítik emberek életét. Gyógyítják, anyagilag vagy oktatással segítik az embereket. És nagyszerű, ha bármilyen hasonló szervezet életébe lehetőségeid szerint bekapcsolódsz. Mégis azt mondom, hogy a gyülekezet ezeknél összehasonlíthatatlanul fontosabb. Miért?

Mert a gyülekezet az eszköz, amelyet Isten arra használ, hogy az embereket megmentse magának. Amikor Noé a bárkáját építette, nem az volt az egyetlen hajó a világon. Voltak szebbek. Voltak gyorsabbak. Sőt azt mondom, hogy a bárka egy csomó gyakorlati dologra nem is volt annyira alkalmas. Valószínűleg halászhajónak csapnivaló lett volna például.  Noé bárkája nem volt tökéletes. Nem lehetett vele gyorsan haladni, nem lehetett volna hadihajónak sem használni. Mégis ez lett a megmenekülés eszköze… Ez a gyülekezet fontossága: Jézus Krisztust képviseli a gyülekezet ebben a világban… Az ő szabadítását közvetíti emberek felé.

Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy a gyülekezet a legfontosabb, amire bárki odaszánhatja az életét. A gyülekezet a legfontosabb, amire a pénzünket is odaszánhatjuk. Ezért fontos arról beszélni, milyen is kell, hogy legyen ez a mentőhajó. Hogy a lehető legtöbb ember megmenekülhessen. Ez nem elméleti kérdés. Kinek ilyen tetszik, kinek olyan. A tét, hogy minél több ember megmeneküljön. Éppen ezért nem a korlát színéről fogok beszélni, meg hogy mi legyen a neve a hajónak. Sokkal inkább olyan jellemzőkről, amik meghatározzák a befogadóképességét. Milyen is legyen a gyülekezet? Erről az Isten célja a gyülekezettel és Vágyom egy gyülekezetre tanítássorozat is.

Endre


Olvass még:

A gyülekezetekbe képmutatók járnak

2018-06-16

Sokszor hangzanak el hasonló mondatok. De tényleg így van?

Simonfán kirándultunk

2018-06-13

Június elején egy 15,5 kilométeres túrán vehettünk részt. Erről írt rövid élménybeszámolót az egyik résztvevő, Földesi Flóra.

Honnan tudhatom hogy létezik Isten?

2018-04-30

Bódi Mátyás rövid videókban foglalja az össze a legfontosabb istenérveket. Érdemes megnézni őket!

Ismerd meg a kezdeteket

2017-12-24

Mostanában a Mózes I könyvét olvassuk és ismerjük meg az istentiszteleteinken. Ezzel kapcsolatos a következő videó.

2017-es napközis tábor

2017-05-18

Idén is megrendezzük nyári napközis táborunkat a Békevárban.

Mit jelent a bemerítés?

2016-08-03

A bemerítést az Úr Jézus parancsa és a Biblia tanítása szerint gyakoroljuk, amikor olyan embereket merítünk vízbe (keresztelünk meg), akik Isten örömhírét, az evangéliumot megismerve hitre jutottak, saját döntésük alapján pedig el kívánják kötelezni magukat az Úr Jézus követésére és Isten családjához akarnak tartozni. A bemerítés azt szimbolizálja, hogy az ember, aki eddig bűneiben és bűneinek élt, eltemeti, halálba adja régi életét, és átadja élete irányítását Krisztusnak, hogy ő kezdjen vele egy új, Istennek tetsző és a bűn szolgaságától szabad életet (Róm 6:4-5). Nyilvános megvallása annak, hogy Jézus Krisztust választjuk életünk Urának és szeretjük őt annyira, hogy engedelmeskedünk neki ebben is.

Kaposvári Békevár Baptista Gyülekezet 2017 - Kaposvár Béke utca 30.  - kapcsolat@bekevar.hu - Adatvédelmi tájékoztató