RSS
Hírek

Miért fontos a gyülekezet?

2011-09-25

Annyiféle szervezet van a világon, amelyik pozitív és nemes célokat tűzött a zászlajára. Sokféle módon segítik emberek életét. Gyógyítják, anyagilag vagy oktatással segítik az embereket. És nagyszerű, ha bármilyen hasonló szervezet életébe lehetőségeid szerint bekapcsolódsz. Mégis azt mondom, hogy a gyülekezet ezeknél összehasonlíthatatlanul fontosabb. Miért?

Mert a gyülekezet az eszköz, amelyet Isten arra használ, hogy az embereket megmentse magának. Amikor Noé a bárkáját építette, nem az volt az egyetlen hajó a világon. Voltak szebbek. Voltak gyorsabbak. Sőt azt mondom, hogy a bárka egy csomó gyakorlati dologra nem is volt annyira alkalmas. Valószínűleg halászhajónak csapnivaló lett volna például.  Noé bárkája nem volt tökéletes. Nem lehetett vele gyorsan haladni, nem lehetett volna hadihajónak sem használni. Mégis ez lett a megmenekülés eszköze… Ez a gyülekezet fontossága: Jézus Krisztust képviseli a gyülekezet ebben a világban… Az ő szabadítását közvetíti emberek felé.

Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy a gyülekezet a legfontosabb, amire bárki odaszánhatja az életét. A gyülekezet a legfontosabb, amire a pénzünket is odaszánhatjuk. Ezért fontos arról beszélni, milyen is kell, hogy legyen ez a mentőhajó. Hogy a lehető legtöbb ember megmenekülhessen. Ez nem elméleti kérdés. Kinek ilyen tetszik, kinek olyan. A tét, hogy minél több ember megmeneküljön. Éppen ezért nem a korlát színéről fogok beszélni, meg hogy mi legyen a neve a hajónak. Sokkal inkább olyan jellemzőkről, amik meghatározzák a befogadóképességét. Milyen is legyen a gyülekezet? Erről az Isten célja a gyülekezettel és Vágyom egy gyülekezetre tanítássorozat is.

Endre


Olvass még:

Ismerd meg a kezdeteket

2017-12-24

Mostanában a Mózes I könyvét olvassuk és ismerjük meg az istentiszteleteinken. Ezzel kapcsolatos a következő videó.

2017-es napközis tábor

2017-05-18

Idén is megrendezzük nyári napközis táborunkat a Békevárban.

Mit jelent a bemerítés?

2016-08-03

A bemerítést az Úr Jézus parancsa és a Biblia tanítása szerint gyakoroljuk, amikor olyan embereket merítünk vízbe (keresztelünk meg), akik Isten örömhírét, az evangéliumot megismerve hitre jutottak, saját döntésük alapján pedig el kívánják kötelezni magukat az Úr Jézus követésére és Isten családjához akarnak tartozni. A bemerítés azt szimbolizálja, hogy az ember, aki eddig bűneiben és bűneinek élt, eltemeti, halálba adja régi életét, és átadja élete irányítását Krisztusnak, hogy ő kezdjen vele egy új, Istennek tetsző és a bűn szolgaságától szabad életet (Róm 6:4-5). Nyilvános megvallása annak, hogy Jézus Krisztust választjuk életünk Urának és szeretjük őt annyira, hogy engedelmeskedünk neki ebben is.

Görög tábor 2016

2016-04-27

2016 nyarán is megrendezésre kerül napközis gyerektáborunk Kaposváron, a Béke-Füredi lakótelepen, a Békevár Alapítvány szervezésében. Többen szívesen visszajárnak már évek óta. A biztonság mellett természetesen arról is gondoskodunk, hogy gyermeke jól érezze magát.

Az 5 legtöbbet hallgatott tanítás a Békevárban 2015-ben

2016-01-19

Hallgasd és olvasd, tanulmányozd a Bibliát, mert aktuális válaszokat találhatsz benne az életed kérdéseire. A Békevárban elhangzott tanítások közül ezeket hallgattátok a legtöbbször a tavalyi évben. Hallgasd őket, akár először, akár újra!

Házasság hete programok Kaposváron is

2016-01-13

Egyedülálló 1 hetes rendezvénysorozat, amely Valentin-nap környékén a házasság fontosságára, értékeire kívánja irányítani a figyelmet már KAPOSVÁRON is. A Békevárban február 11-én csütörtökön, 18 órától lesz Tapolyai Emőke szexuálpszichológus előadása Szex a házasságban címmel.

Kaposvári Békevár Baptista Gyülekezet 2017 - Kaposvár Béke utca 30.  - kapcsolat@bekevar.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio