RSS
Hírek

Isten dicsőítése

2011-11-14

A Békevárban megrendezésre került dunántúli női csendesnapon a dicsőítés volt a téma. A nők a dicsőítésnek több fajtájáról tanulhattak, ez a videó arról készült, hogy mozgással hogy tudjuk dicsérni Istent.

2004-ben eltört a gerincem, de ma bátran futok és kosarazok. Számomra ez egy HATALMAS AJÁNDÉK, amit az Úrtól kaptam. A Tűzszekerek c. film ihletője, Eric Liddell(keresztény olimpikon futó) egy mondata nagyon sokat jelentett számomra, és teljesen azonosulni tudok vele: "Amikor futok, érzem, hogy Isten gyönyörködik bennem. Nem adta volna ezt a képességemet, ha nem akarná, hogy használjam." Mindenkinek más az, amivel legközelebb érezheti magát Istenhez. Nekem a mozgás. Nem szeretném ezt eltékozolni, és örülök, hogy egy ilyen női alkalom keretében beszélhettem a dicsőítés ezen formájáról másoknak is. Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen ilyen ember. Egy dicsőítő dalt mozgással elmesélni pedig mégjobban segít átérezni a dal lényegét, és közelebb érezhetem magam vele Istenhez. Bízom benne, hogy lesz még ennek folytatása.

Fodor Hanna


Olvass még:

A gyülekezetekbe képmutatók járnak

2018-06-16

Sokszor hangzanak el hasonló mondatok. De tényleg így van?

Simonfán kirándultunk

2018-06-13

Június elején egy 15,5 kilométeres túrán vehettünk részt. Erről írt rövid élménybeszámolót az egyik résztvevő, Földesi Flóra.

Honnan tudhatom hogy létezik Isten?

2018-04-30

Bódi Mátyás rövid videókban foglalja az össze a legfontosabb istenérveket. Érdemes megnézni őket!

Ismerd meg a kezdeteket

2017-12-24

Mostanában a Mózes I könyvét olvassuk és ismerjük meg az istentiszteleteinken. Ezzel kapcsolatos a következő videó.

2017-es napközis tábor

2017-05-18

Idén is megrendezzük nyári napközis táborunkat a Békevárban.

Mit jelent a bemerítés?

2016-08-03

A bemerítést az Úr Jézus parancsa és a Biblia tanítása szerint gyakoroljuk, amikor olyan embereket merítünk vízbe (keresztelünk meg), akik Isten örömhírét, az evangéliumot megismerve hitre jutottak, saját döntésük alapján pedig el kívánják kötelezni magukat az Úr Jézus követésére és Isten családjához akarnak tartozni. A bemerítés azt szimbolizálja, hogy az ember, aki eddig bűneiben és bűneinek élt, eltemeti, halálba adja régi életét, és átadja élete irányítását Krisztusnak, hogy ő kezdjen vele egy új, Istennek tetsző és a bűn szolgaságától szabad életet (Róm 6:4-5). Nyilvános megvallása annak, hogy Jézus Krisztust választjuk életünk Urának és szeretjük őt annyira, hogy engedelmeskedünk neki ebben is.

Kaposvári Békevár Baptista Gyülekezet 2017 - Kaposvár Béke utca 30.  - kapcsolat@bekevar.hu - Adatvédelmi tájékoztató