RSS
Hírek

Hogyan lehetünk nyitottabb gyülekezet?

2013-05-27

Óriási lépés, ha valaki belép egy imaházba, vagy éppen elmegy egy házicsoportba. Ezért fontos, hogy az első benyomása jó legyen, különben többet nem jön el. Mi szeretnénk barátságosabbak lenni. Kifejezni azt, örülünk mindenkinek, aki csak eljött. Sok mindent tehetsz te is ennek érdekében.

Fontos a mosoly, a kedves üdvözlés: egyszerűen a barátságosság. Szeretnénk, ha mindenki tudná, nem kell különleges ruhát felvenni, vagy bármilyen más extra kívánalomnak megfelelni, hogy eljöhessen. Egy tanító ezt írta az elsős kisfiú üzenőfüzetébe: "Gyermekük csúnyán ír, rosszul olvas, számolásban is sok hibát vét." A szülő csak ennyit válaszolt: "Ezért járatjuk iskolába." Nem kell semmilyen mércét megugranod, hogy jöhess Jézushoz. Gyere úgy, ahogy vagy!

Szeretném nagyon konkrétan alkalmazni, amiről itt szó van: Vegyétek észre egymást. Az új arcokat. Fejezzük ki azt: örülök, hogy eljöttél. Két nagyon egyszerű javaslatom van. Egyrészt gyere 10 perccel korábban az istentiszteletre, hogy legyen időd kicsit beszélgetni emberekkel, üdvözölni másokat. Nem az a jó készülés a gyülekezeti alkalomra, hogy csak ülök a helyemen és nézek előre. Menj oda bátran másokhoz, beszélgess velük. Másrészt az istentisztelet végén az első 5 percben ne azokkal beszélj, akikkel mindig szoktál, hanem valaki mással. Keress valakit, akit talán egyáltalán nem ismersz. És ha visszanéz rád, és nem bánja, akkor ismerkedj meg vele.

Fontos hogy a gyülekezet minden tagja ilyen legyen, egyre barátságosabbá váljunk. Van akinek ez könnyebben megy a természetéből adódóan, van akinek nehezebben. De mindannyian fejlődhetünk. Hidd el nagyon fontos, mert a legtöbb ember azért marad ott egy gyülekezetben, mert úgy érzi, szívesen látják.

Endre


Olvass még:

A gyülekezetekbe képmutatók járnak

2018-06-16

Sokszor hangzanak el hasonló mondatok. De tényleg így van?

Simonfán kirándultunk

2018-06-13

Június elején egy 15,5 kilométeres túrán vehettünk részt. Erről írt rövid élménybeszámolót az egyik résztvevő, Földesi Flóra.

Honnan tudhatom hogy létezik Isten?

2018-04-30

Bódi Mátyás rövid videókban foglalja az össze a legfontosabb istenérveket. Érdemes megnézni őket!

Ismerd meg a kezdeteket

2017-12-24

Mostanában a Mózes I könyvét olvassuk és ismerjük meg az istentiszteleteinken. Ezzel kapcsolatos a következő videó.

2017-es napközis tábor

2017-05-18

Idén is megrendezzük nyári napközis táborunkat a Békevárban.

Mit jelent a bemerítés?

2016-08-03

A bemerítést az Úr Jézus parancsa és a Biblia tanítása szerint gyakoroljuk, amikor olyan embereket merítünk vízbe (keresztelünk meg), akik Isten örömhírét, az evangéliumot megismerve hitre jutottak, saját döntésük alapján pedig el kívánják kötelezni magukat az Úr Jézus követésére és Isten családjához akarnak tartozni. A bemerítés azt szimbolizálja, hogy az ember, aki eddig bűneiben és bűneinek élt, eltemeti, halálba adja régi életét, és átadja élete irányítását Krisztusnak, hogy ő kezdjen vele egy új, Istennek tetsző és a bűn szolgaságától szabad életet (Róm 6:4-5). Nyilvános megvallása annak, hogy Jézus Krisztust választjuk életünk Urának és szeretjük őt annyira, hogy engedelmeskedünk neki ebben is.

Kaposvári Békevár Baptista Gyülekezet 2017 - Kaposvár Béke utca 30.  - kapcsolat@bekevar.hu - Adatvédelmi tájékoztató