RSS
Hírek

Hová mész?

2013-05-28

Mitől függ, hogy hová jutsz a földi élet után?

Bennem is felmerültek a fenti kérdések, tizennégy éves koromban. Elgondolkoztam a két ellentétes állítást vallók nézetein: „nincs Isten!” – „van Isten!”

Világos volt számomra, hogy mindkettő állítás nem lehet igaz. Éreztem, hogy bizonytalanságban élni egy életen át nem tudok. Bizonyosságra vágytam. Ekkor kezdtem keresni az igazságot az érme mindkét oldalán. Felismertem, hogy az egyik oldala (dialektikus materializmus ideológiája) csak a sírgödörig mutatja az utat. Ez nem volt számomra sem szimpatikus, sem megnyugtató. Azt is érzékeltem, hogy ezt a nézetet az akkori hatalom képviselői erőltették rá a társadalomra.

Az érem másik oldalát látva, hívő szüleimből és nagyobb testvéreimből és a gyülekezet testvériségéből sugárzó szeretet, öröm és reménység számomra vonzóbbnak bizonyult. Egyre inkább tudatára ébredtem, hogy ez a vonzalom az Istennel való kapcsolatból ered. Gyakran láttam őket, amint imáikban, énekeikben Istennel beszélgettek, otthon gyakran olvasták a Bibliában Isten üzeneteit, és a vasárnapi istentisztelet után szívesen osztották meg hittestvéreikkel örömüket, bánatukat, reménységüket. Amit gyermekként a vasárnapiskolai tanításokban, és amit az istentiszteleteken hallottam, mind-mind a síron túli élet reménységéről tanúskodtak. Nekem úgy tűnt, hogy Krisztussal való kapcsolatuk már ezen a földön is tisztább, nemesebb jellemmel ajándékozza meg őket, annak ellenére, hogy az ő életükben is gyakran voltak mélységek, bukások, de Isten megbocsátó szeretete, kegyelme újra felemelte és megvigasztalta őket.

Ekkor már – bűneim ellenére is - egyre inkább éreztem, hogy Jézus vonz magához. Ennek a szeretetnek már nem tudtam ellenállni. A vasárnapiskolai tanítások és az igehirdetések során hallott isteni üzenetek igazságában már nem kételkedtem, hanem hiteles tényként fogadtam el. Felismertem, hogy az én bűneim miatt is átvállalta Jézus a büntetésemet, én pedig kegyelemben részesülhetek.  Ekkor határozottan éreztem Isten rám áradó szeretetét, és hogy Jézus által gyermekévé lehetek, így mennyei Atyámnak szólíthatom. Mentő szeretetének jelenléte hajlította térdeimet imára. Ez késztette szívemet, átadásra, személyes döntésre, bűnvallásra, és végül, hálaadásra. Öröm volt lelkemben, a kegyelem ajándékáért.

Így lett Jézus az egyedüli Út, számomra is, az Istenhez, már 56 éve.

 

(Turmezei Erzsébet: Hazafelé) 

Törvény: Az Isten ujja írta

hogy fecske, gólya, kis pacsirta

ősz közeledtével útra keljen,

s napfényes, szép hazára leljen

ott messze, túl a tengeren.


Száll, száll a költöző madárhad.

 Emberi szívbe titkos vágyat

ugyanígy ád és ír az Isten:

Örök fészket ne rakjon itt lenn!

Érezze, hogy vándormadár!

Földre pergő, fáradt levélke:

közeledő tél titkos lépte,

jeladás útra, indulásra,

ereszaljától búcsúzásra.

Ez a búcsúzás győzelem.

Legyen a honi jelre várva

szabad a szíve, kész a szárnya!

Ne kösse földnek köteléke!

Bátor röptét kísérje béke,

a borún át, ha hazaszáll!

Most, hadd tegyem fel neked is azokat a kérdéseket, amelyek annak idején bennem felmerültek:

Hová tartasz? Mitől függ, hogy hová jutsz a földi élet után?

Csak a te döntéseden múlik, mert Isten már mindent megtett érted. A legnagyobb áldozatot hozta érted: fiában közénk jött, szenvedett és meghalt értünk, miattunk és helyettünk. Azért támadt fel, hogy bizonyítsa: minket is képes feltámasztani, és örök élettel megajándékozni. Jézus Krisztus azért áldozta fel magát, hogy eltörölje bűneinket, mert csak így tudunk szeretetkapcsolatba lépni vele, aki Isten szeretettel kinyújtott keze felénk. Jézus az, aki tapintható, sebezhető és szerethető formában mutatta be Istent. Ő az, aki emberi formában tette láthatóvá, hallhatóvá, érzékelhetővé az Atyát.

A Szentírás Isten örömüzenete felénk. A legjobb útikalauz, már ezen a földön.

Isten az embert eredetileg két alkotórészből teremtette: földünk anyagaiból és az élet leheletéből. Bűneink miatt nem kerülhetjük el a testi (első) halálunkat. A második halálunkat (lelki halál) azonban elkerülhetjük, ha Isten ajándékát: Jézust, vele együtt a mennyei örök életet választjuk. Ellenkező esetben, a visszautasító döntésünk következményeiért csak magunkat okolhatjuk.

Krisztusnak van hatalma arra, hogy a halálraítéltség állapotából öröklétbe vigyen magával. Ezek után csak rajtad múlik, megfogod-e mentő kezét.

Jézus nemcsak kezet akar rázni veled, mint egy futóvendég. Ő vezetni, vigasztalni, bátorítani, lelkesíteni akar téged. Ő már itt és most, e földön szeretné kiárasztani rád szeretetét, hogy te is ezt tehesd másokkal. Ő ehhez is ad erőt és örömet.

A fenti örömhír szerzője nem én vagyok, csak „postásként” továbbadom:

„Postás vagyok.
A szívemben mindig
Sok embernek sok-sok üzenet.
S másnak viszek, másnak örömet.”

(Részlet, Horváth Jenő: postás vagyok c. verséből)

Maradok tisztelettel: „postásod”                 Elérhetőségem: 06 (20) 886-21-89


Olvass még:

A gyülekezetekbe képmutatók járnak

2018-06-16

Sokszor hangzanak el hasonló mondatok. De tényleg így van?

Simonfán kirándultunk

2018-06-13

Június elején egy 15,5 kilométeres túrán vehettünk részt. Erről írt rövid élménybeszámolót az egyik résztvevő, Földesi Flóra.

Honnan tudhatom hogy létezik Isten?

2018-04-30

Bódi Mátyás rövid videókban foglalja az össze a legfontosabb istenérveket. Érdemes megnézni őket!

Ismerd meg a kezdeteket

2017-12-24

Mostanában a Mózes I könyvét olvassuk és ismerjük meg az istentiszteleteinken. Ezzel kapcsolatos a következő videó.

2017-es napközis tábor

2017-05-18

Idén is megrendezzük nyári napközis táborunkat a Békevárban.

Mit jelent a bemerítés?

2016-08-03

A bemerítést az Úr Jézus parancsa és a Biblia tanítása szerint gyakoroljuk, amikor olyan embereket merítünk vízbe (keresztelünk meg), akik Isten örömhírét, az evangéliumot megismerve hitre jutottak, saját döntésük alapján pedig el kívánják kötelezni magukat az Úr Jézus követésére és Isten családjához akarnak tartozni. A bemerítés azt szimbolizálja, hogy az ember, aki eddig bűneiben és bűneinek élt, eltemeti, halálba adja régi életét, és átadja élete irányítását Krisztusnak, hogy ő kezdjen vele egy új, Istennek tetsző és a bűn szolgaságától szabad életet (Róm 6:4-5). Nyilvános megvallása annak, hogy Jézus Krisztust választjuk életünk Urának és szeretjük őt annyira, hogy engedelmeskedünk neki ebben is.

Kaposvári Békevár Baptista Gyülekezet 2017 - Kaposvár Béke utca 30.  - kapcsolat@bekevar.hu - Adatvédelmi tájékoztató